Search This Blog

Translate

Monday 21 November 2016

eLearning από τη Φύση

Στη Λιέγη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση συντονισμού του προγράμματος eLearning από τη Φύση, στο οποίο συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς ως εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εναρκτήρια συνάντηση στη Φλωρεντία τον Ιανουάριο, επιτελέστηκε σημαντικό έργο σχετικά με τη ροή του προγράμματος, και το υλικό που πρόκειται να δημιουργηθεί από αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, τα πέντε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν ισάριθμες εκπαιδευτικές εκδρομές στις περιοχές επιστημονικού ενδιαφέροντος που δηλώθηκαν στο πρόγραμμα. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και υπό την αιγίδα της Επιμορφωτικής τα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Κιλκίς, 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, ΓΕΛ Πολυκάστρου και ΕΠΑΛ Αξιούπολης επισκέφθηκαν τις λίμνες Κερκίνη και Δοϊράνη, τον ποταμό Αχέροντα και το όρος Γούχτα. Σκοπός των επισκέψεων ήταν να γίνει καταγραφή και συλλογή υλικού από τις περιοχές πάνω σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία. Τα αποτελέσματα από τις επισκέψεις καταγράφηκαν και εν τέλει αποτυπώθηκαν στην ιστοσελίδα του έργου με τη μορφή φωτογραφιών, σκίτσων και βίντεο. Στην ιστοσελίδα άρχισαν επίσης να αναρτώνται τα πρώτα εκπαιδευτικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 24-25 Οκτωβρίου και φιλοξενήθηκε από το HELMo Sainte-Croix, συμμετείχαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων – εταίρων από την Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Λιθουανία. Την Επιμορφωτική εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης, διαχειριστής του προγράμματος.
Το HELMo Sainte-Croix είναι ένα συνεργαζόμενο με το πρόγραμμα κολέγιο που εκτός των άλλων εκπαιδεύει μελλοντικούς δασκάλους και καθηγητές.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι περιοχές ενδιαφέροντος, ενώ προβλήθηκαν τα καλύτερα βίντεο από κάθε χώρα. Στόχος της παρουσίασης αυτής ήταν να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδεών και εντυπώσεων, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη δουλειά στα επερχόμενα βίντεο. Επίσης σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στην δημιουργία του οδηγού για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «η καινοτομία στη διδασκαλία των επιστημονικών μαθημάτων» στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση καινοτόμων μεθόδων που θα ενθαρρύνουν την παρακίνηση των μαθητών να ασχοληθούν με τα επιστημονικά θέματα και να βελτιώσουν τις βασικές τους δεξιότητες στον συγκεκριμένο τομέα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαμορφώθηκαν τα περιεχόμενα του οδηγού ο οποίος θα περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια και πάνω από είκοσι εκπαιδευτικές ενότητες. Η δημιουργία του περιεχομένου για τον οδηγό θα ξεκινήσει τον Ιανουάριου του 2017, με τους εταίρους να έχουν αναλάβει ήδη αντίστοιχο εκπαιδευτικό κομμάτι του οδηγού.
Αφού αναλύθηκαν και επεξηγήθηκαν όλες οι τεχνικές πτυχές του προγράμματος, ανανεώθηκε το ραντεβού των εταίρων για το Λίμερικ της Ιρλανδίας στις 3 και 4 Απριλίου 2017.