Search This Blog

Translate

Tuesday 24 March 2015

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
που ασχολούνται με την παρασκευή, συσκευασία, αποθήκευση, διακίνηση τροφίμων και ποτών (εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες ξηρών καρπών, οπωροπωλεία, καφεκοπτεία, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (ζαχαροπλαστεία, καφέ μπαρ, καφενεία, χώροι εκδηλώσεων, κ.α.), καντίνες, μικροπωλητές, πώληση πόρτα-πόρτα, πρατήρια άρτου, αρτοποιεία, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, κλπ.)
Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. Υ1γ/ΓΠ/οικ. 96967  -
Υπουργείο Υγείας (ΦΕΚ 2718/ τ.Β’ /08.10.2012)
«Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις».

ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»:
Βάσει του Άρθρου 9 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης είναι υποχρεωτική πλέον η εκπαίδευση όλων όσων εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων και με θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας  Τροφίμων.
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ μον.ΕΠΕ  οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και σε όσους είναι σε διαδικασία ίδρυσης /αδειοδότησης νέας επιχείρησης τροφίμων και ποτών, ώστε να πληρούνται οι όροι και να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. 
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακολουθούν  εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες καθορίζονται και διενεργούνται από τον ΕΦΕΤ.
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΠΙΠΕΔΟ: Επίπεδο 1 – Χειριστές Τροφίμων
Διάρκεια:10 ώρες (2 ημέρες)
Υλοποίηση: πιστοποιημένες αίθουσες της «Επιμορφωτικής Κιλκίς», αμέσως μόλις συμπληρωθεί τμήμα καταρτιζομένων:
¨     Δοϊράνης 56, 61100 Κιλκίς / 2341028705, 2341029690
¨     Εθνικής Αμύνης 37, Πολύκαστρο /2343097340
Κόστος Συμμετοχής:100€/άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εξετάσεων του ΕΦΕΤ που ανέρχεται σε 30€ /άτομο). Σε περίπτωση συμμετοχής περισσότερων, του ενός, ατόμων από μια επιχείρηση, το κόστος συμμετοχής θα μειωθεί.
Σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα εγγραφεί σε τμήμα εκπαίδευσης, δίνεται από το ΚΕΚ Βεβαίωση  Συμμετοχής στο πρόγραμμα, η οποία ισχύει για έξι μήνες ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης της επιχείρησης.
Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:

Σαμαρά Σούλα, Δευτέρα-Παρασκευή  9:00π.μ.-14:30μ.μ